Medewerkers advocatenkantoor van der Kruijs

vrije advocaatkeuze

Vrije advocaatkeuze en vergoeding onder de rechtsbijstandsverzekering

Belangrijk nieuws voor iedereen die een rechtsbijstandsverzekering heeft. Of als u overweegt een dergelijke verzekering af te sluiten. Door een recente uitspraak van het Europees Hof kunt u in het vervolg zelf kiezen wie voor u optreedt in een procedure. De advocaatkosten dienen vervolgens door uw rechtsbijstandsverzekeraar te worden vergoed.

Eerder werden zaken waarvoor wettelijk gezien geen advocaat nodig is, gevoerd door de juristen van de rechtsbijstandsverzekeraars. In zaken waarin wel een advocaat verplicht was, werd u doorverwezen naar een advocaat waarmee de rechtsbijstandsverzekeraar een contract had afgesloten. Dat is in strijd met de Europese richtlijnen. In de uitspraak van 7 november 2013 heeft het Europese Gerechtshof dan ook bepaald dat dit niet (meer) mag.

Vanaf nu heeft u dus een vrije advocaatkeuze voor alle procedures en de kosten daarvan dienen door de rechtsbijstandsverzekeraar te worden vergoed. Belangrijk is wel dat u eerst uw zaak aanmeldt bij uw verzekeraar voordat u de advocaat van uw keuze inschakelt. Heeft de verzekeraar geconstateerd dat een procedure (of het voeren van verweer) noodzakelijk is dan bepaalt u wie voor u optreedt in deze procedure.

Wilt u hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook uw vraag stellen via ons contactformulier of kom lang op ons gratis inloopspreekuur. Ieder dinsdagmiddag van 14:00 tot 18:00 uur bent u welkom. Het is fijn als u uw komst telefonisch aankondigt. Onze antwoorden zijn altijd helder en helpen u verder.

 

Van der Kruijs advocaten logo
Arag rechtsbijstand logo DAS rechtsbijstand logo SRK rechtsbijstand logo

Evertsenstraat 3,  5224 HN 's-Hertogenbosch,  T (073) 627 07 60,  F (073) 612 23 21,  E info@vanderkruijsadvocaten.nl

Algemene voorwaarden

Van der Kruijs Advocaten © 2015. All Rights Reserved. Website by Heymans-Vanhove