Arbeidsrecht

Huurrecht

Strafrecht

Algemene praktijk

 

In 1988 ben ik beëdigd als  advocaat. Daarvoor werkte ik bij het Openbaar Ministerie en de rechtbank. Tot 1999 werkte ik bij een middelgroot kantoor. Daarna heb ik mij aangesloten bij Van der Kruijs advocaten als opvolger van Jan Nelissen.

Al tijdens mijn studietijd was ik betrokken bij het geven van juridische adviezen aan mensen die op allerlei terreinen juridische, maar vaak ook praktische vragen hadden waarop zij zelf het antwoord niet goed konden vinden.

Voor die mensen is het erg belangrijk dat zij hun vragen kunnen bespreken met iemand die hen de weg kan wijzen. Ook als mensen in de knel raken omdat zij zich moeten verdedigen tegen een overheid of werkgever die over meer middelen en mogelijkheden beschikt dan zij zelf, is het belangrijk dat zij iemand vinden die bereid is dat gevecht met hen te voeren. Daarvoor is soms een lange adem nodig en vasthoudendheid in lastige omstandigheden. Het op die manier kunnen helpen van mensen is in mijn werk steeds de belangrijkste inspiratiebron. Het merendeel van de mensen die mijn hulp zoekt bestaat uit particulieren, maar ook kleine en middelgrote bedrijven vragen om mijn hulp bij ingewikkelde vragen op het terrein van arbeidsrecht, het strafrecht en het huurrecht.

In mijn werk is het wijzen van de weg en het adviseren over het vermijden of oplossen van moeilijkheden voor mensen en bedrijven mijn belangrijkste bezigheid.

Daarbuiten train ik de vasthoudendheid om een doel te kunnen bereiken en het daarvoor nodige teamwork graag, door het trainen voor en het deelnemen aan navigatiewedstrijden. Bij die wedstrijden mogen de deelnemers, die in teams van twee mensen helemaal op elkaar zijn aangewezen, alleen een kaart en kompas gebruiken om een doel te bereiken in lastig berggebied. Paden worden daarbij meestal vermeden  en het weer is ook  maar zelden aangenaam. Die wedstrijden lijken soms erg op het werk dat ik samen met mijn cliënten doe. De schoonheid van het berglandschap, die ik daarbij niet uit het oog verlies, komt ook terug in mijn belangstelling voor andere mooie dingen zoals kunst. Om die reden ben ik via de Atelier Beheer Stichting in ’s-Hertogenbosch betrokken bij het bieden van mogelijkheden aan kunstenaars om in een goed en vooral betaalbaar atelier te kunnen werken.

In deze laatste bezigheid komt dan de kern van mijn motivatie voor mijn werk, het kunnen helpen van mensen in lastige omstandigheden, weer terug.

 

e-mail: j.cliteur@vanderkruijsadvocaten.nl >

 

Vakgebieden

Arbeidsrecht >

Strafrecht >

Huurrecht >

 

Ervaringen van klanten >

Evertsenstraat 3,  5224 HN 's-Hertogenbosch,  T (073) 627 07 60,  F (073) 612 23 21,  E info@vanderkruijsadvocaten.nl

Algemene voorwaarden

Van der Kruijs Advocaten © 2015. All Rights Reserved. Website by Heymans-Vanhove